tisdag 6 mars 2012

Vaniljhjärtan



Får du lite vaniljsås eller vaniljkräm över från en paj så kan jag rekommendera att spara den och använd till fyllning i dessa bakverk! Jag fick hjärtformade silikonformar för någon vecka sedan och ville då testa att pröva på att göra egna vaniljhjärtan. Dem blev goda, nästan lika goda som köpta. Men en sak ska jag komma ihåg till nästa gång jag gör fler och det är nämligen att inte snåla med vaniljkrämen och inte göra för tjocka lock... Så nästa gång kommer dem bli oslagbara!

Ingredienser

200 g smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ägg
 
Fyllning:
3 dl vaniljkräm
florsocker

Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme. Värm ugnen till 200°. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä små hjärtformar. Spar deg till locken. Lägg 2-3 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar