söndag 26 augusti 2012

Kantarell-Macka de luxe

Hej där ute, nu är det dags att ge er ut i skogen! 
Skogens guld är verkligen härligt. Fast jag tycker det är desto roligare att plocka och tillaga den än att äta... Ja, jag vet det låter ju hur knäppt som helst men så är det.


Många blev det och min sambo blev överlycklig. 


Kantarell-Macka de luxe;

Kantareller
Smör
Rostbröd
 Ägg
(Öl, för den som gillar)
 Rensa och fördela svampen. Sätt på ganska hög värme i stekpannan och skicka i svampen UTAN smör först. När svampen börjar avge vatten och de börjar "koka" så häll bort allt vatten. Lägg i en rejäl klick smör och ner med svampen igen. låt dem bli gyllenbruna! Lägg i en skiva rostbröd och lite mer smör, vänd den och låt den bli lite varm och knaprig. Stek sedan ett ägg lite snabbt och lägg på mackan. Sedan är det bara att njuta, för jag antar att det är gott =)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar