onsdag 5 september 2012

Krispig Citronpannacotta


Krispig Citronpannacotta med Lemoncurd & Mandelbeskvier 
-Snabbt- Enkelt- Snyggt
(10 pers)
6 dl grädde
1 burk smetana
1 dl socker
Skal och saft från 1 citron
4 gelatinblad

1. Koka upp grädde, socker, smetana samt skal och saft från citronen.
2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av. 
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. 

Garnera med en klick lemoncurd och krossade mandelbeskvier! Vill du få lite färg på desserten kan du garnera med två tre hallon för fin effekt=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar