Recept
Såhär
års behöver du ju inte fylla dem med vaniljkräm utan har du tillgång
till annan sylt så går det ju lika bra; blåbärssylt, äppelmos eller
rabarber!
3dl mjölk
50g jäst
1 msk kardemumma
1,5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g smör
1 ägg
11-12 dl vetemjöl
Värm
mjölk och smör till fingervarmt, blanda i kardemumma och lös degvätskan
med jästen. Tillsätt strösocker, salt och ägg. Sedan blandar du ner
mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg, inte för torr och
inte för kladdig. Låt degen jäsa 45-60 min. Dela upp degen i lagom
stora bitar som du formar till runda bollar. Lägg dem sedan i en
muffinsform (för att få dem höga och fina men också så att inte krämen
rinner ut). Låt dem sedan jäsa igen i ca 30-40 min. Förbered
vaniljkrämen under tiden. Sätt på ugnen på 200 g. Lättast nu är att
använda en spritspåse och fylla bullarna med. Stick spritsen i bullarna
och fyll med en klick! Grädda dem sedan i ugnen 8-10 min tills de får
fin ljus brun färg! När bullarna sedan svalnat penslar du dem med smör
och strör på socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar