torsdag 11 oktober 2012

Engelsk fudge med whiskey

Ja, jag tyckte det var på tiden att testa göra fudge!! Och jag är såå nöjd.. Så nu framöver kommer det vara fudge här hemma med både det ena och det andra i;-)

Recept
Gräddfudge med whisky
5dl socker
2.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
0.5 dl ljus sirap
2tsk vaniljsocker
Whiskey efter smak! Jag tog ca 3-4msk o tyckte det blev lagom!

Blanda allt utom whiskeyn och låt koka/puttra på svag värme i ca 30 min (eller till 115grader). Ställ sedan att svalna något o tillsätt whiskeyn. Rör om ordentligt tills massa börjar tjockna och häll upp i en form med bakplåtspapper. Passa på att skära den i bitar innan den stelnat för mycket.
Lätt som en plätt! Snart nalkas julen och då är dessa perfekta som godis!

1 kommentar:

  1. Hej! 115 grader var inte tillräckligt, fudgen stelnar inte.:-(

    SvaraRadera