fredag 12 oktober 2012

Rulltårta m Lemoncurd & Blåbärssylt


Här kommer ett recept på rulltårta med en liten annorlunda smak. Blåbärssylt och lemoncurd! Hade så mycket blåbär i frysen efter min skogstur i höstas. Jag kokade lite färsk blåbärssylt som jag blandade med lemoncurd. Det blev en frisk och lite syrlig tvist på rulltårtan. Dessutom en härlig färg!

 Rulltårta

3 ägg
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten  

Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller sylt över kakan och rulla ihop. Skär rulltårtan i skivor.


 Blåbärssylt

2 l blåbär
3 dl strösocker
3 dl syltsocker  

Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull. 
Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar