Rulltårta
3 ägg
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten
2 msk vatten
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i
smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda
genast i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat
bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Bred bär eller
sylt över kakan och rulla ihop. Skär rulltårtan i skivor.
Blåbärssylt
2
l
blåbär
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara konserverna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar