måndag 23 januari 2012

Efterlyses: Klassiska Kakor?!

Brysselkex
Har precis upptäckt att kakor är sällsynta idag. Småkakor känns bortglömda. Man ser dem inte lägre... Och då syftar jag på de gamla vanliga mormorskakorna. Så därför har jag bestämt mig att baka just sju olika kakor! Jag hoppas kakorna får en revansch för dem är ju så utsökt goda!  Det är lätt, enkelt och du kan variera dem hur du vill. Praktiska att ha i frysen och ta fram när du får mig på besök. Här kommer den första i ledet!




Brysselkex (30-40 st)

5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

2-3 droppar röd hushållsfärg
strösocker till dekoration

Dela smöret i små bitar och knåda ihop med de andra ingredienserna till en deg. Rulla till en rulle, cirka 5-6cm i diamter. Blanda socker och karamellfärg, rulla rullen i sockret så att den är helt täckt. Lägg i kylskåpet ungefär 30 minuter så degen hårdnar lite. När den gjort det, skär rullen i 1cm tjocka skivor och  lägg kakorna på plåten. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Lått kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar