Ikväll blev det god sallad med rostade pinjenötter och lite parmaskinka. Till det bakades ett favoritbröd som är bland det enklaste att göra. Dessutom kan man ha i nästan vad man vill och perfekt att göra om du känner för att rensa ut kylskåp eller skafferi!! Det bästa av allt, det är saftigt, går fort och är otroligt nyttigt. Bli inte rädda för alla ingredienser, saknar du något och har mer av något annat går det lika bra. Min tanke brukar vara "jag tar det jag har" och sen får det bli lite som det blir... (oftast helt fantastiskt)
Fruktigt Yoghurtbröd
4.5 dl
filmjölk eller yoghurt
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat 1/2 dl hasselnötter
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat 1/2 dl hasselnötter
1/2 dl mandlar
1 dl torkade fikon
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl russin
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader, blanda fil eller yoghurt (eller både och) med sirap i en bunke. Har du inte sirap går honung lika bra. Hacka nötter och den torkade frukten och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda sedan allt i en bunke och häll smeten i en smord avlång brödform. Strö över några havregryn och grädda brödet i mitten i ca: 45-50 minuter.
Mm ser gott ut!!
SvaraRadera