Lite lyx i vardagen måste man unna sig ibland. Dessa små godingar är en
utav mina favoriter, speciellt när jag är ute och fikar. Därför tänkte jag just
lyxa till det idag och göra några. De tar lite tid att göra dem och det
är några moment att pyssla med, men det är det allt värt!! När ni får
oväntat besök är det dessutom lite kaxigt att ta fram några hemmagjorda
biskvier att bjuda på. Jag tycker dessa är toppen att frysa in för de
tinar förvånansvärt fort sen när du tar fram dem!
Ingredienser
Biskvibottnar
250 g
mandelmassa
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
1.5 dl strösocker
2 st ekologiska äggvitor
Smörkräm
1 st
ekologisk äggvita
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st nypa salt
250 g smör
125 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 msk kallt espressokaffe
Till doppning 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Botten
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.
Smörkräm och doppning
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker och salt i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten). Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt espressokaffe. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga. Låt stelna i kyl eller frys. Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker och salt i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten). Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter. Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen. Rör ner kallt espressokaffe. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga. Låt stelna i kyl eller frys. Smält choklad till doppning i ett vattenbad. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.
Lycka Till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar