fredag 24 februari 2012

Rågfrallor

Blev sugen på att göra frallor och ville att det skulle gå ganska fort. Hittade det här receptet och prövade med framgång! Dem blev verkligen jättegoda och kändes dessutom lite nyttigare än vanliga "ljusa" frallor... Hälften åt vi upp och andra hälften fick åka in i frysen =)


 "Rågfrallor" med vallmofrön (25 st)

5 dl vatten
50 g jäst
1 msk rapsolja
1/2 msk salt
5 dl rågmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl
Ägg till pensling och vallmofrön till garnering 

Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga. Täck med plast och jäs 30 minuter. Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Värm ugnen till 225°. Ställ bullarna på plåt med bakpapper och jäs i 20 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar