"Rågfrallor" med vallmofrön (25 st)
5 dl
vatten
50 g jäst
1 msk rapsolja
1/2 msk salt
5 dl rågmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl
50 g jäst
1 msk rapsolja
1/2 msk salt
5 dl rågmjöl
ca 7-8 dl vetemjöl
Ägg till pensling och vallmofrön till garnering
Rör ut jästen med vattnet, arbeta in
övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en
lättarbetad deg. Knåda noga. Täck med plast och jäs 30 minuter. Knåda
degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar
vardera. Värm ugnen till 225°. Ställ bullarna på plåt med
bakpapper och jäs i 20 minuter. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar